SELÇUK ARSLAN

İSTİKRAR

Karşıyaka maçı ile başlayan tutarlı oyun haftalar geçtikçe gelişerek devam ediyor. Özellikle geçen hafta Anadolu Üniversitesi maçında ilk on dakikada yenilen iki golden sonra bile demoralize olmayan, oyuna tutunan, maçı çevirmek için son dakikaya kadar mücadele eden savaşçı bir takım gördük. Son iki sezonda göremediğimiz bu oyun iştahı iyi şeylerin başlangıcı olacaktır.

Bülent hocanın takımda oluşturduğu iskelet ve bu iskelet üzerinde geliştirilen sistemin meyvelerini yemeye başladık. Kadro istikrarı oyun devamlılığı için ilk şart ve biz bu şartı son dört maçta sağladık. Hoca bir iki oyuncu hariç kadroda büyük değişikler yapmıyor. Başarı istiyoruz. Başarıya giden yol ise istikrardan geçiyor.

Deplasmanda oynadığımız Kelkit maçında takımın istekli oyunu bütün Elazığspor taraftarı gibi beni de heyecanlandırdı. İlk yarı birçok pozisyon bulduk. Sevindirici olan pozisyonların çokluğu değil. Sevindirici olan pozisyonların çeşitliliği. Kanattan, ortadan, duran toptan pozisyon üretmeyi başardık.Önde basan kazandığı topları kaba tabirle bam güm vurmayan, belirli bir plan dahilinde ayağa organize oynayan,  göze hoş gelen bir ilk yarı izledik. Son vuruşlarda biraz daha becerikli olabilsek rahatlıkla üç gol bulabilirdik. İkinci yarının başında şanssız bir röveşata golü yedik. Özellikle ikinci yarının ilk yirmi dakikası topun kontrolünü rakibe verdik. Yapılan değişiklikle tekrar oyuna ortak olduk. Maçın sonlarına doğru Bahattin yakaladığı net pozisyonu gole çevirebilseydi maçtan üç puanı alacaktık. Bu maçtan bir puan almadık üç puan kaybettik. Daha iyi oynayan daha çok pozisyona giren takım bizdik. Üç puanı kaçırdık ama oyun istikrarımızı koruduk. Bu istikrar devam ettiği sürece puanları toplamaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Oyun ve mücadele olarak yüzümüz gülse de saha dışı olaylar şehrimizi ve camiamızı derinden yaraladı. Maç boyu Kelkit taraftarının yaptığı hadsiz tezahüratlar yetmezmiş gibi birde emniyet güçlerinin taraftarlarımıza uyguladığı orantısız kuvvet kabul edilir gibi değil. Bayrağa toprağa bu kadar değer veren vatan sevdalısı Elazığ’ımıza yapılanlar asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Bizi bilen bilir bilmeyende kendi gibi bilir!

Haftaya evimizde lider Efeler 09 Futbol Kulübüyle karşılaşacağız. 21 puanlı Efeler 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı. Efeler’in deplasman performansı özellikle dikkat çekiyor. Aldıkları 6 galibiyetin 4 ünü deplasmanda aldılar. Bu istatistiği göz ardı etmeden müsabakaya hazırlanmamız gerekiyor. Ekstra performanslara ihtiyacımız olacak. Rakibi iyi analiz edilip doğru oyun kurgusuyla oynamazsak hiç istemediğimiz bir sonuçla karşılaşabiliriz.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ FK kupadan elendikten sonra oynadığı iki müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. 9 puanla sondan ikinci sırada bulunan temsilcimizin biran önce puanları toplayarak üst sıralara tırmanması gerekiyor. Umarım Orduspor müsabakası bu yükselişin ilk adımı olur. Saygılarımla…

İSTİKRAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin