SELÇUK ARSLAN

KÖTÜNÜN İYİSİ

Haftalar önce iç sahada kazanamama şansızlığımızı kırıp arka arkaya galibiyetler almaya başlamıştık. Aynı durum deplasman maçlarımızda da var. Bu sezon oynadığımız altı deplasman maçında galibiyet sevinci yaşayamadık. Altı maçta beş beraberlik bir mağlubiyetimiz var. Daha önceki deplasman maçlarımızda galibiyete çok yaklaşsak da bu hafta galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Bülent hoca geldiğinden beri oynadığımız en kötü maç olabilir.

Maça son birkaç müsabakada olduğu gibi iyi başlayamadık. Diğer maçlarda maça iyi başlayamasak da toparlanabilmiştik. Bulvar Spor maçında bir türlü toparlanamadık. Top kontrolünü tamamen rakibe verdik. Kazandığımız topları çok hızlı bir şekilde rakibe verip atakları karşılamaya çalıştık. Özellikle sol kanadımız çok aksadı. Yirmi üçüncü dakikada yediğimiz golden hemen önce benzer açıdan kalemizde yaşadığımız tehlike adeta golün haberci gibiydi. Rakip golü bulduktan sonrada geri çekilmedi. Baskıları arttıkça gol pozisyonları da arttı. İlk yarının 1-0 bitmiş olması sizi aldatmasın yakaladıkları net pozisyonları atabilselerdi iki ya da üç sıfır soyunma odasına gidebilirdik. Son haftalarda bu kadar mahkum olduğumuz bir ilk yarı oynamadık.İkinci yarı yapılan değişikliklerle birlikte topa daha çok hakim olan taraf bizdik. Topa hakim olduk olmasına ama pozisyona girmekte başarılı olamadık. Maç boyu neredeyse hiç pozisyona giremedik. Bazı maçlarda üretkenlik anlamında sıkıntılar yaşanabilir ama ligin sonuncusuna karşı bu kadar vasat kalmak önümüzdeki haftalar için düşündürücü. Doksanıncı dakikada rakip oyuncunun yaptığı basit hatada penaltı kazandık. Son dakika golü bize bir puanı getirdi.

Geçen seneki ve sezon başındaki gerçekler her fırsatta yüzümüze vuruyor. Yanlış transferler takımı sıkıntıya sokuyor. Oyuncular yetersiz. Takımda sol bek yok. Son maçlarda sol bek oynayan Burhan sürekli aksıyor. Bulvar Spor maçında da çok hata yaptı. Gol de onun kanadından geldi. Golden bir pozisyon önce yine Burhan’ın kanadından rakip güle oynaya pozisyona girmişti. Hocanın o bölgeye acil müdahale etmesi gerekiyor. Eski kronik sıkıntılarımızdan biri de Mesut. Mesut Saray’ın temposu iç sahada idare ediyor fakat sert oynanan deplasman maçlarında takımı resmen on kişi bırakıyor. Saha da hiç yok geri koşamıyor, ikili mücadele yok, oyun kurma yok, pas istasyonu olma yok ilerde takım bir kişi eksik kalıyor. İkinci yarı topun kontrolünü almamız Mesut’un çıkışıyla oldu. Orta saha direnci ve gücü artınca topta bize geçti. En azından transfer dönemine kadar bu aksaklıklara geçici çözümler bulup transfer döneminde bu bölgelere kaliteli oyuncular almalıyız.

Kazanabilsek beşinciliğe yükselecektik. Son haftalardaki yükselişimizi taçlandırmış olacaktık. Oyun anlayışımız oluştu. Üzerine koyarak geliştirmemiz gerekiyor. Ligin sonuncusundan bir puan aldık diye sevinecek değiliz ama kötü oynadığımız maçta son dakika bir puan almakta kötünün iyisi diyelim.

 

KÖTÜNÜN İYİSİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin