SELÇUK ARSLAN

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK!

Pazar günü oynanan Pazarspor karşılaşmasında aldığımız galibiyetle bu sezon bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Sezon başından beri deplasmanda 7 maç oynayan temsilcimiz bu maçlardan 6 beraberlik 1 mağlubiyet alarak ayrılmıştı. Pazarspor maçıyla şeytanın bacağını kırdık ve 8. deplasman maçımızda 3 puanı hanemize yazdırdık. Transfer yasağı nedeniyle kadroya takviye yapamadığımız bu dönemde toplayabileceğimiz maksimum puanı toplayıp şampiyonluk umutlarımızı canlı tutmalıyız. Bu umut taraftarı ayakta tutacak en önemli unsurdur.

Bülent Hoca son maçlarda ilk on bir tercihini yaparken birkaç oyuncu hariç takımı bozmuyor. On birde istikrarı yakalayan Bülent Hoca daha önceki teknik direktörlerden farklı olduğunu her maç gösteriyor. Her şeyden önce bir planı var ve takımın ne oynamak istediğini maçı izlerken anlayabiliyorsun. Özellikle son maçlarda şans verdiği Murat Torun’dan vazgeçerek bir kere daha beğenimi kazandı. Takıma ilk geldiğinde hikmetini hala daha çözemediğim bir sorunu çözerek ilk pozitif adımı attı. Son 4-5 teknik direktörün vazgeçemediği ve hiçbir faydası olmayan Mesut Saray’ı on birden keserek ilk adımı attı. Daha sonra oynatacağı oyun felsefesine uygun futbolculardan oluşan on birin iskeletini oluşturarak istikrarı sağladı. Transfer yapabilsek eminim ki oynattığı oyunu bir ya da iki seviye üste çıkararak şampiyonluğun en büyük adayı yapacaktı Elazığsporumuzu. Bu olumsuz durum bile bizi karamsarlığa sürüklemiyor. Çünkü elimizdeki oyunculardan maksimum verim alarak puanları toplamaya ve üst sıralara tırmanmaya devam ediyoruz. Takımın başına geçtikten sonra yaptığı katkıları göz önüne aldığımızda hocanın hakkını tastamam teslim etmek gerekiyor. İyi ki bizimlesin hocam.

Yukarıda bahsettiğimiz istikrar Pazarspor karşısında meyvesini vererek 3 puanı almamızı sağlayan en önemli faktör oldu. İlk yarı karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda dakikalar elliyi gösterdiğinde sahneye Bahattin Köse çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü attı. Sezonun ilk yarısında istenileni veremeyen Bahattin, sezonun ikinci yarısının iki maçında da gollerini atarak galibiyetlerde başrol oyuncusu oldu. Bu performansını devam ettirebilirse gol sorunumuzda ortadan kalkacaktır.

16.haftayı 28 puanla 4. sırada tamamladık. Haftaya evimizde Turgutluspor’u ağırlayacağız. Turgutluspor 33 puanla 2. sırada yer alıyor. Klasik tabirle 6 puanlık bir maç oynayacağız. Maçı kazanabilirsek puan farkını ikiye düşürürüz. Kaybetmemiz durumunda ise puan farkı 8’e çıkar. Son 6 iç saha maçını kazanmanın verdiği özgüvenle bu önemli maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Hem puan farkını açmamak hem de birinci Batman Petrol’ü yakalayabilmek için parolamız mutlak galibiyet olmalıdır.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ FK evinde Tokat Belediye’yi ağırladı. Maça iyi başlayamayan 23 Elazığ 2-0 geriye düştüğü maçta geri dönmeyi bildi ve 8 maç aradan sonra 3 puan almış oldu. Şuan da tabloya baktığımız da ligin dibine demir atmış gibi görünüyoruz ama alacağımız bir iki maçla üst sıralara çıkabiliriz. 9. sıradaki Çankaya ile aramızda sadece 5 puan fark var. Puanlar bu kadar yakınken hızlıca düşme potasından çıkabiliriz. Haftaya çifte galibiyetle görüşmek üzere. Saygılarımla…

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin