RAMAZAN YILDIRIM

BİN YILIN VURGUNU

Yapay yumurta yapmış diye duymuştum Çin. Sonra yapay eti. Dün itibariyle de Çin’in yaptığı yapay güneşi gördüm X platformunda. Ne zaman yapay gökyüzünü başımıza geçirip bizi dünyada yaşadığımıza inandıracaklar onu da bilmiyorum.

Dijital para nasıl oldu hala anlamış değilim ama kısa bir süreçte paranın tahtına oturdu. Total olarak 2,1 trilyon doları aşmış. Üstelik otoritelerce paradan çok daha güvenilir liman olarak kabul ediliyor.

Robotlar yapay zekaya sahip ve gün geçtikçe sureti insana bürünüyorlar. Üretim makinalarından, araçlardan tutun ev aletlerine kadar her şey akıllı artık.

Metaverse ( evren ötesi ) proğramı düşüncelerimizi sanal platformlarda yaşama, başkalarının düş ve düşünce dünyasına dahil olabilme olanaklarını bize sunmakta.

Demem o ki dünyada reel ve gerçek ne varsa ona alternatif sanal ve yapay üretim yapılıyor. Muhtemeldir ki hepimizin avatarı ve kopya bir robotu olabilecek. Yanına oturduğumuz kişi robot mu insan mı emin olamayacağız.

Makinalar hayal edemeyeceğimiz kadar akıllı yapay zeka bilgisayarlar bir dünyaya akıl dağıtacak kapasitede.

Kovid dünyaya kazık olarak atılmış ilk küresel hastalık. Depremlerin HAARP teknolojisi ile dozunun arttırıldığı, hava durumuna müdahil olunduğu yaygaraları var.

Bütün bunlar teknolojidir gelişimdir diye yine de insanın aklına sığar ama gelin görün ki Kovid – 19 zamanında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Eski Başkanı Donald Trump ve boş alanlara selam duran Joe Biden gibi liderlere baktığımızda bu kadar ahlaksız ve akılsız insanların dünyayı yöneten ülkeleri temsil ettiklerine inanamıyorum.

Olmaz olamaz. Makinaları akla büründürülmüş bir dünyayı aklı kıt beyni noksanlar yönetemez. Böyle bir yönetime müsade ediliyorsa mutfakta çok ahlaksız, çok insafsız bir plan tıkır tıkır işletiliyordur.

Dünyanın devlerinin yer altı şehirler inşa ettiklerini, yılları kapsayan uzun süreli gıda stokları yaptıklarını duyuyoruz. Şimdiye kadar bir tek Hamas’a ait tünelleri tam olarak çözememiş olmaları yapay zekanın hala insan zekasına yetişmediğine, bundan dolayı bilgisayarın insan beynine yenilme olasılığının olduğuna delalet ediyor.

Bu noktayı aşamamış olmaları son pusuyu, son tufayı, son vurgunu yapmalarına engel oluyor. Bu noktayı tam olarak aştıklarında anında son vurgunu son tufayı son pusuyu gerçekleştirecekler.

Küreye nüfuzumuz ne olur bilmiyorum ama ülke olarak dünyaya pusu kuranların avucuna düşmemek kumpaslarını yememek istiyorsak yöneticilerimizi hırsız, arsız ve ahlaksız tayfadan seçmemek zorundayız. Bu konuda birincil görev partilere ikincil sorumluluk bizlere düşüyor.

Yöneticisiz kalsak da arsıza, hırsıza, ayarsıza ve kapasitesize oy vermemeliyiz.

Kendi elimizle vurgun yememeliyiz.

BİN YILIN VURGUNU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin