ABDULKADİR ÖZTÜRK

İYİ PARTİ

“Türk Milliyetçiliği” fikrinin dikkate alınmadığını belirtti. Partinin geldiği nokta itibariyle arzu edilen geniş kitlelere ulaşma şansını yitirdiğini, Türk milliyetçilerini ve ülkücüleri hedef alır hale geldiğini Türk milliyetçileri ve ülkücülere yönelik kullanılan çatışmacı ve dışlayıcı üslubun, ortaya konulan tavır ve politikaların kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“Yerel seçimlerde en büyük hedef olarak Mersin ve Manisa Büyükşehir belediyelerini ve Ankara’da metropol bir ilçeyi kazanmayı hedef olarak gösteren bir anlayışın amacının Türk milliyetçileri ve ülkücüleri çatıştırmak ve buradan da günü kurtarmak olduğu anlaşılmaktadır”.

İYİ Parti, yönetim erkinin seçtikleri, tercihleri, kararları ve uygulamalarıyla ülkücü hukukunu zedeleyecek, ülkücüleri birbirine düşürecek, bütün değerlerimizin öğütülmesine ve yıpratılmasına sebebiyet verecek çıkmaz bir sokağa girmiştir.”

“Değerlerimizin daha fazla zarar görmesine rıza göstermemek için İYİ Parti GİK üyeliği ve parti üyeliğimden istifa ediyorum.” ifadesini kullandı.

Yukarıdaki sözler Reşat Erdoğan’a aittir.

Reşat Erdoğan Malatya doğumludur. İyi partide bulunması; kanaatimce bir yanılsamadır. Bunu yukarıda açık şekilde olmasa da adı konulmadan anlatılmıştır.

İYİ Parti, MHP’nin bir eksiğini ve/veya talep fazlasını karşılayamamasından ortaya çıkmadı.

İYİ Parti ortaya çıkmadan, kendime şöyle bir soru soruyordum. Ak Parti ve RTE hegemonyasına siyaseten nasıl son verilir?

Cevabı çok komplike olsa bile, bu kompleliğin, kompozisyonlarından bir kaçını sıralayalım.

RTE ve Ak Partinin oy almasının sebepleri incelenecek, yaptığı olumlu şeylerin daha “İYİ”sini ortaya koymak veyahut bu oyların etkisini azaltmaktır.

Hali hazırda birinci şıkkı, Ana Muhalefet olarak CHP üstlenmiş durumdadır. İYİ Parti’ye ikinci şık düşüyor.

Ak Parti’nin oy almasındaki sebeplerin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak “Butik Parti”ler kurarak seçim sisteminden faydalanarak AK Parti’siz Koalisyon hükümeti kurmaktır.

Bunu İYİ Parti üzerinden örnekleyelim.

İYİ Parti Genel başkanından başlayalım, genel başkanın kim olduğundan ziyade ne olduğu önemlidir.

Yani, İYİ Parti!ye Başkan olacak şahsın, evvela bayan,ahiri bir coğrafyayı temsil etmelidir.

Meral Akşener, adından da anlaşıldığı gibi bayandır, evveliyatı ise Balkan Osmanlısıdır.Bu iki özellik bir “butik Parti” kurarak/kurularak Ak Parti’nin Trakya ve Marmara’daki balkan göçmenlerinden oy çalmaktır..

İşte kabaca, İYİ Parti budur.

Onun içindir ki; Malatyalı olan Reşat Erdoğan bu ayrımı gördü ve/veya hissettiğinden istifasını sundu.

Sağlıcakla kalınız.

İYİ PARTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin