RAMAZAN YILDIRIM

İSTENMEYEN VEDA

İSTENMEYEN VEDA

Kâh gazapla azabı iç içe koydum kâh sinirle kahkahayı. Genelde olumsuzluk içinde yaşadığımız için yazılarıma koyamadım bir kase gülüşü. İnce bir ironiydi kimi yazılarım kalın bir körlüktü gördüğüm olumsuzlukları haykıramayışlarım. Dümdüz sitemlerim de olmuştu zaman zaman.

Sekiz yılı aştı sizlerle köşemde buluştuklarım. Gazetemiz yerel bir gazete kişisel olarak çapım da genele hitap etmede yetersiz olduğu için çok büyük oranda yereli yazmaya, yerel sorunlara değinmeye, toplum adına direnmeye çalıştım. Elazığ için olması gerekeni, gençlerimizi ve yarınlarımızı daha iyiye taşımaya gayret ettim. Muhalif bir gazetede olduğum için gazetemle beraber bolca akredite yedim.

Zaman zaman kırıp döktüm. Zaman zaman kastımı aşan cümleler de sarf ettim. Bilmenizi isterim ki Allah için doğrudan ya da dolaylı olarak hiç bir pis işin içinde olmadım. Şahsıma gelen tek haklı eleştiri bazı dostlarımın aleyhine niye yazmayışımdı. Bu konuda takındığım tutum ve geliştirdiğim savunma mekanizmam bana dostlarımın yanlışlarını yüzlerine haykırıp onlara kızmak gerekirse onlarla kavga etmek yaraşır. Dostlarımı eksikleri, yanlışları üzerinden ifşa edip değer yitimlerine sebep olmak bana uymaz şeklindeydi.

Yine haklı bir biçimde dostlarımı yüceltebileceksem illa devreye girer haksızca yüceltmemeye çokça özen gösterirdim. Benim sevdiklerimin yanlışını başkasının yazmasına engel olmaz itiraz etmezdim…

Çok kıymetli okurlarım bugüne kadar beni bağrınıza bastınız bana yol tabelası oldunuz bana ışık saçtınız. Olumlu olumsuz eleştirilerinizle hep yanımda durdunuz. Sizlerin bana kattığı değer ve beni sahiplenişiniz günümüz siyasi aktörlerinin beni kendilerine yol arkadaşı yapmalarını sağladı. Bu vesileyle size ne kadar teşekkür etsem az olmakla birlikte yine bu vesileyle sizden kopup aktif siyasete adım atmış bulunmaktayım. Sizden aldığım güçle sizden kopmak ne olursunuz edepsizlik olarak algılamayın.

İnanın sizlerden ayrı düşmeyi hiç istemedim. Hatta burada yazmaya devam etmek işime gelirdi ama bundan böyle yazdıklarımın farklı algılanması ya da bu platformu kendim için kullanmak ahlaki değerlerime ve etikliğe aykırı olacağı için bir süreliğine sizlere veda ediyorum.

Veda ederken aklınızdan çıkarmamanız gereken şeyin sizlerin gerçekten çok kıymetli olduğunuzdur. İnanın bir şehrin bir ülkenin geleceği hiç bir menfaati hiç bir rantı hiç bir çıkarı olmayan siz değerli okuyucuların şehir, memleket ve nesiller için taşıdığı kaygıya, haksızlıklara engel olma gayretine bağlıdır.

Sizlerin bu duruşu Hakka ve haklıya olan gülüşü şehirlerin, ülkelerin ve insanlığın geleceğidir daha iyi bir gelecek için Rabbim sizlerin sayısını azmini gayretini arttırsın. Sizin bana olan katkınızı Rabbim sizlere kat be kat fazlasıyla ikram etsin.

Bu güne kadar ki tüm eksik gedik ve yanlışlarımdan dolayı sizlerden özür diliyor helallik istiyorum. Kusurlarımı affetmenizi umuyor şimdilik sizlere veda ediyorum.

Şahıs olarak nerede ve nasıl olursunuz bilmiyorum ama sizler kişiliğinizle, azminizle, sağ duyunuzla, hoş görünüzle, yalakalığa karşı direnişinizle, vicdanınızı güce tav etmeyip topluma ve insanlığa adayışınızla hep aramızda olun.

Yine burda da olsa ileride başka alan ve kulvarlarda da olsa yeniden görüşmek dileğiyle hoş kalın hoşça kalın.

İSTENMEYEN VEDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin