RAMAZAN YILDIRIM

BÜROKRATİK KIYIM OLMASIN

Her genel seçim sonrası yeni hükümet, yeni bakanlar kabinesi, yeni bürokratlar ve yeni işleyiş başlar. Bu işleyiş çoğunlukla gerekli olmakla beraber Ak Parti hükümetlerinin ülkemizi peş peşe ve uzun süre yönetmelerinden dolayı nitelikli bakanlarda, nitelikli bürokratlarda olumsuz değişime gidilmeme çok daha mantıklı bir adım olacaktır. Yine geçmiş ekip Ak Partinin atadığı bireyler oldukları için başarısız bürokrat ve yöneticiler çok daha rahat değiştirilebilirler.

Aldığım duyumlara göre bu bağlamda milletvekillerimiz çeşitli kurumlarda bürokrat değişimi için kolları sıvamışlar. Yukarıda dediğim gibi bu konu normal karşılanabilir ama vekillerimiz bu değişime ilimizde ihmalleri, eksikleri ve aksaklıkları ayan beyan açıkta olan kurumlar yerine en işlevsel en çalışkan en faydalı bürokratlardan başlayınca bu işten ürker oldum.

Orman dur durak demeden şehrimizi ve bölgemizi ağaçlandırırken Özel İdare şehrimizde hayatı kangrene çeviren yağışlara rağmen bütün köy yollarını hemen açtı. Yine her alanda çok çalışkan. Bu iki kurumun müdürlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Şehrimiz adına ben en çok uyuşturucu fuhuş darp gasp ve eğitimde başarısızlığı görüyorum. Gençlerimiz niteliksizce büyüyorlar. İş güç idealler yol yordam plan tasarım hepsi rafa kalkmış. Kısacası gençliğimiz kaymış.

Eğitimsiz birey istemiyoruz ama orta okula, liseye hatta üniversiteye endişesiz öğrenci gönderemiyoruz.

Şimdiye kadar uyuşturucu ve fuhuş bu kadar ayyuka çıkmadığı, mektep sıralarından böyle bir beceriksizlik ve cehalet akmadığı için bu konular gözümüzden kaçmıştı ama artık yok olan gençliğimize ve geleceğimize duyarlık istiyoruz.

Buna istinaden şehrimizde gençliğimiz uyuşturucunun, fuhşun, gaspın tuzağına düşüyorsa ya emniyet görevini ihmal ediyor ya milletvekillerimiz bu konuda duyarsızlar ya da …

Eğitim konusu uyuşturucudan da beter bir konu. Uyuşturucunun insana ulaşmasında ne kadar emniyetin ihmali söz konusuysa gençliğimizin kendisine ulaşan uyuşturucuyu alıp kullanması o kadar Milli Eğitimin kusurudur.

Okul sıralarında dirsek çürüten bir öğrenci nasıl oluyor da uyuşturucu bağımlısı oluyor. Ders kitaplarında uyuşturucu kullanımı tavsiye edilmiyorsa eğitim şekli sıkıntı demektir.

Şehrimiz vekilleri şehrimizi düşünüyorlarsa bu şehrin asayişini, emniyetini gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutacak ellere teslim etmeliler. Öğrencilerimizi umutsuz, eğitimsiz, başarıdan uzak bırakan kadroları tasfiye yoluna gitmeliler.

Yeri gelmişken Milli Eğitimde bu kadar başarısız olan gençlerimiz sporda takdire şayan kazanımlar elde ediyorlar. Hatta Gençlik Spor Müdürlüğü şehrimizde tüm çocuklarımıza yönelik ciddi proğramlar yapıyor onlar için çokça efor sarfediyor ve başarıdan başarıya koşuyor.

2020 depreminden bu yana hükümet ve Çevre Şehircilik Bakanlığı TOKİ marifetiyle ilimize her türlü yatırımı yapmak için çok çaba sarfetti. Bizler sürekli yıkım usulsüzlükleri duyduk daha bir sürü de yıkım eksiğimiz var.

2020’den bu yana evlerine hasar verildiği halde hak sahibi olamayan, bir şekilde kendini ifade edemeyen bir sürü mağdur insanımız var. 6 Şubat depremi sonrasında bile bu insanlar yine ortada kaldılar.

Çevre Şehircilik ve AFAD’ı da bu işlerde yetersizlikle, eksiklikle niteliyorum.

Milletvekillerimizden Allah rızası için ve bu kadirşinas halk için bürokrasi değişiminde başarısızlık sıralamasına göre davranmalarını istirham ediyoruz. Kim hangi kuruma yönetici atayacaksa atasın ona itirazımız yok ama lütfen atanan kişi bugün o kurumu yöneten kişiden daha çalışkan daha dürüst daha ehil biri olsun.

BÜROKRATİK KIYIM OLMASIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin