RAMAZAN YILDIRIM

TEMAYÜL ENTRİKACILARI

Düşman değil dostlar boş durmuyor. Ak Parti halka hizmet etmek adına ne yaparsa yapsın, ne kadar kendini yenilerse yenilesin Elazığ’da partinin tüm bu iyi niyet adımlarını boşa çıkarıp her eylemde partiyi olumsuz kılanlar var.

Ak Parti halkın önüne daha iyi daha adil daha sevilen adaylarla çıkmak için temayül yoklaması yaptı. Elazığ’da Ak Partiye hükmettiğini, partinin hükümranı olduğunu düşünen birileri kendi adamını seçtirmek için ayak oyunlarıyla temayülü olumsuz kıldılar. Halkın ve kitlelerin yaşanılanlardan dolayı partiye saygı, sevgi ve güven duymaları yerine nefreti, hüznü, umutsuzluğu körüklediler.

Elazığ’da Ak Partiye sahip olan, Ak Partiyi kendi hegemonyasına alan bu kesim sömürgeciliklerini daimi kılmak için bir eylemin meşru ya da etik olup olmadığına, Ak Partiyi yüceltip tökezlediğine bakmadan ellerinden geleni ardına koymuyorlar.

Ak Partinin halka kulak verme, halkı dinleme eylemini halkı devreden çıkararak partiye kendilerini dinletme, kendilerine kulak verdirme, kendi adaylarını partiye dikte ettirme olarak algılayan bir kesim var. Bu kesim eskiden çeşitli STK seçimlerine etik olmayan müdahalelerde bulunarak kendi menfaatleri için Ak Partinin imajını zedelemişlerdi. Hoş destekledikleri hiç bir aday bu güne kadar seçim kazanmış değil ama yine de bu tarz olaylar mide bulandırmakta.

25 Mart’taki temayül yoklamasında yine karasinekler ortaya çıkmış ve mide bulandırmıştır. Tuz kokmaya başlamıştır. Elazığ gibi Ak Kale olarak zikredilen bir şehirde halkın partiye şüpheyle bakması sağlanmıştır.

Seçim kurallarını hiçe saymışlar herkesin bir oy kullanması gereken ortamda birilerine defalarca oy kullandırmışlar, biri için ilçelere kadar devreye girip oy avcılığı yapmışlar.

Umutsuzlukla başlanan bu seçim yarışında Cumhurbaşkanımızın ve İl Başkanlığımızın gayretli güzel adımları sonrasında ilimizde halka ve aday adaylarına bir renk, bir neşe, bir şevk gelmişti. Temayül sonrası halkımız ve aday adaylarımız haklı olarak Cumhurbaşkanımız ne yaparsa yapsın asalak ve parazitler Ak Partiye çökmüşler. Ak Parti kendisini asalak ve parazitlerden kurtaramıyor algısına kapıldılar.

Hak olduğuna inandığımız bu yola batıl olarak algıladığımız bu adımlarla gidilir mi?

Bu gün temayülden çıkmak için bu kadar ayarsızlığa, bu kadar hileye, bu kadar desiseye baş vuran bir zihniyet Allah korusun milletvekili olursa ne yapmaz ki?

Menfaati söz konusu olduğunda halkı ve ülkeyi nasıl satmaz ki?

Benim anlamadığım bu ekip bu dizaynların hepsinde halka kulak verip halkın seçtiği kişilere destek olma yerine illa halkın karşıtı olduğu birilerini zorla halka dikte ettirerek ne yapmak istiyor?

Halktaki karşılığı sıfıra yakın olan bu ekip hiç bir STK seçiminde bile desteklediği hiç bir adayın kazanmasına katkıda bulunamamış bu ekibin parti içindeki gücü nerden geliyor bilmiyorum. Tek bildiğim bu ekipte bu ekibin aymazlıklarına ve aşırılıklarına göz yuman yöneticilerde, satın alınarak susturulmuş basında Ak Partinin altını oyup dinamit koymaktalar.

Parti üstü bir oluşum mu oluşturacaklar yoksa partiyi sadece kendi eylemlerine mi feda edecekler? Onu da göreceğiz.

Ak Parti kendisiyle var olup, kendisinden yetki ve güç alan, aldığı güç ve yetkiyle hizmet edip Elazığ’ı geliştirmek, Elazığ’ı büyük şehir yapmak yerine her seçime müdahale ederek Ak Partiye tiksinti kazandıran bu güçleri ber taraf etmezse her taraftan işgale uğrayacağını bilmelidir. Politikasını ona göre belirlemelidir.

TEMAYÜL ENTRİKACILARI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin