SELÇUK ARSLAN

NE LİG NE KUPA!

Lig maçına geçmeden önce hafta içi temsilcilerimizin kupa mesaisi vardı. Şehrin yüzü olarak bahsettiğimiz ElazığsporArguvanspor’la karşı karşıya geldi. Yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başladık. 90 dakikası 1-1 biten maçın uzatma dakikalarında yediğimiz golle kupadan elenmiş olduk. Oynadığı 3 resmi maçta hiç gol atamayan rakibimizden iki gol yemek ve bu kadar basit kupadan elenmek nasıl bir vizyondur yada nasıl bir vizyonsuzluktur anlamak mümkün değil. Uzun zamandır ulusal medyada isminden söz ettiremeyen Elazığ için kupadan elendik bitti gitti demek çaresizlik değil de nedir? Hiçbir yerde varlık gösteremeyeceksek bu paralar ne diye harcandı. Bu futbolcular ne diye alındı. Biz gönül verdiğimiz takımın maçını ulusal kanalda izleyemeyecek miyiz? Gakgoşun ismi artık hiçbir yerde geçmeyecek mi? Türk spor kamuoyunda yer almayacaksak niye Elazığspor diye bir takım var? Bu soruları yönetim ve şehrin önde gelenleri kendilerine sorsunlar. Sorsunlar sorsunlar da cevap verebilirler mi ondan çok emin değilim. Koskoca maziyi ve şanlı armayı bu duruma düşürenler utansın. Gerçekten çok YAZIK!!!

Gelelim pazar günü oynanan lig maçına. Daha öncede yazmıştım yeni stadyumda galibiyetimiz yok. Galibiyeti geçtim bu sezon golümüz bile yok. Bu verilerle başladığımız Batman Petrolspor maçına Cengizhan hariç geçen haftaki kadronun aynısı ile çıktık. Maçıevimizde oynamamıza ve mutlak 3 puan parolasıyla çıkmamıza rağmen diğer maçlardan pekte farksız bir oyun anlayışımız vardı. Tempo yapamayan önde baskı kuramayan kazanmak için ışık veremeyen 11 tane futbolcu gördük maçta. Haftalardır saha içinde yaşadığımız problemler devam ediyor. Oyunu kurmakta organize olmakta zorlanıyoruz. Geçen haftalarda değindiğim ofsayt sorunu bu maçta artarak devam etti. Toplamda 8 kez ofsayta düştük. Yan hakemin bayrak kaldırmaktan kolu yoruldu. Zaten top kontrolünü alamıyoruz. Sürekli ofsaytta kalarak da olmayan oyun tempomuzu da kaybediyoruz. Bu durumun düzelmesi için de hiçbir çalışmanın olmadığı aşikâr. Allah’tan rakibimiz de gol yollarında bizim kadar etsizdi. Yoksa bu maçtan 1 puanı da alamazdık. İki taraf için de kısır geçen maçta taraflar 1 puana razı oldular.

Müsabakaya oynanan futboldan çok taraftarlar arasındaki olaylar damga vurdu. Batman taraftar grubunun maçtan önce yaptığı açıklama daha maç başlamadan gerilimi arttırdı. Maç esnasında gerilim tavan yaptı ve tribünlerde taşkınlık çıktı. Aslından her maçta olabilecek olaylar bunlar ama yapılan açıklamanın elle tutulur hiçbir yanı yok. Dostluk ve kardeşlik içinde geçecek maçı bu seviyeye getirmeleri kabul edilir değil. Hele stada verdikleri maddi zararın hiçbir açıklaması olamaz. Buradan Batman taraftarlarını kınıyorum ve federasyon yetkililerini göreve çağırıyorum.

Bir sitemde bizim taraftarlarımıza. Sanki yıllardır süregelen başarısızlığımızın tek sorumlusu hocaymış gibi daha dördüncü maçtan hocayı istifaya davet ediyorlar. Yıllardır takımı doğru kuramayan farklı farklı hocaları getiren yönetime bir şey demiyorlar. Biz bu kafa yapısıyla daha çok hayal kırıklığı yaşarız.

Önümüzdeki hafta 1 puanlı galibiyeti olmayan Velimeşedeplasmanına konuk olacağız. İnşallah Pazarspor gibi Velimeşe de ilk galibiyetini bizden almaz. Diğer temsilcimiz 23 Elazığ kupada rakibini eleyerek bir üst tura adını yazdırdı. Ligde ise zorlu Balıkesir deplasmanından 1 puan çıkarmayı başardı. 23 Elazığ toparlanma için güzel sinyallere veriyor. Darısı Elazığspor’un başına.

NE LİG NE KUPA!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin