SELÇUK ARSLAN

O SENE BU SENE Mİ?

Yeni sezon da evimizde ilk maçta Pazarspor’u misafir ettik. Maçın seyircisiz olması dezavantaj gibi görünse de bu maçta seyirci olmaması bence avantaj oldu. Büyük beklentilerin olduğu, “o sene bu sene” söylemleriyle havaya sokulan taraftarların maçta olması ve hayal kırıklığı yaşaması olası bir cezaya yol açabilirdi. İlk 40 dakika hiç pozisyon olmadı. Üç dört pas üst üste yapamadık. Maçın 41. dakikasın da attığımız gol ofsaytta takıldı. Maç geneli pozisyona girmekte zorlanan neredeyse kalemize gelemeyen rakibimiz 44. dakika da yan topta karambolden golü buldu. İlk yarıyı 1-0 geride bitiren temsilcimiz ikinci yarıya daha baskılı başladı. 51. dakika da bulduğumuz gol tekrardan yan hakeme takıldı. 59 da Burak kafayla net pozisyondan faydalanamadı. Maçın bizim için en net pozisyonuna 86 da Bahattin Köse girdi. Bahattin karambolde önünde kalan topu boş kale yerine dışarı vurunca evimizdeki maçtan boynumuz bükük ayrılmak zorunda kaldık.

Pazarspor gibi mütevazi bir takım karşısında kaybetmenin yanında oynanan oyunun umut vermemesi maçı izleyenler de umutsuzluğa neden oldu. Evet, birçok olumsuzluk vardı. Söylenmesi gerekenleri söyleyeceğiz ama yeni bir takım olduğumuz için birkaç hafta bekleyip hocaya ve futbolculara şans vermemiz gerekiyor. Genel olarak oyuna baktığımız da geçen sene ki organize olamama sorunu devam ediyor. Orta alanda pas opsiyonu yaratmakta problem yaşıyoruz. Kanatlarda oynayan Cengizhan ve Beykan’ın etkisiz olması maç boyunca yan ortalarda eksik kalmamıza neden oldu. Orta alanda oyun kurmada yaşadığımız sıkıntı Mikail ve Yağızcan’ın daha çok defansif oynaması, özellikle Yağızcan’ın pas tercihlerini geriye doğru yapması takımı sürekli geri çekti. Ortada yük genç oyuncu Ertuğrul’a bindi. Forvet arkası oynayan Ertuğrul top almak için sürekli geri gelince bu kez de ön hatta eksik kaldık ve etkili olamadık. Selahaddin hoca bu sıkıntıları görmüş olacak ki ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Cengizhan, Yağızcan ve Ertuğrul çıktı. Soner, Burhan ve Çağrı oyuna girdi. Soner ve Burhan’ın çok etkili olduğunu söyleyemem ama Çağrı ön hatta haraketlilik getirdi. Rakibin geri çekilmesiyle pozisyonları da bulduk ama golü bulamayınca ikinci haftayı da gol atamadan tamamladık. Bu arada yeni stadyumumuzda oynadığımız 3 maçta kalemiz de 7 gol görüp sadece 1 gol attık ve hiç puan alamadan ayrıldık. Bu durum üzerimize yapışmadan yeni evimizde ilk galibiyetimizi almamız gerekiyor.

Erken değerlendirme yapmak istemiyorum ama saha da geçen sene iyi olup gönderilen Hakkı İsmet, Tugay Keleş, Salih gibi oyunculardan daha iyisini göremeyince dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorum. Kulübü yönetenler, transferleri yapanlar doğru şeyler yapmıyorlar. Sürekli sorunu oyuncu da hoca da aramak yanlış. Sonuçta oyuncular hocalar gökten inmiyor. Bu saatten sonra yapılan yanlışlarda hatalı taraf bellidir. Kimse çıkıp da şu kadar para harcadık aldık getirdik olmadı biz ne yapalım demesin. Yapamadık deyip layıkıyla yapana bırakmak kurtuluşun ilk adımı olacaktır.

İkinci haftayı 1 puanla 12. sırada tamamlamış olduk. Haftaya iki de iki yapan Turgutlu Spor deplasmanına gideceğiz. Biran önce toparlanıp puanları almamız gerekiyor. Yoksa ligin başında havlu atacak konuma geleceğiz. Diğer temsilcimiz 23 Elazığ ikide sıfır yaparak grubun da son sırada yer alıyor. Haftaya içerde Bergama maçıyla çıkış arayacak olan 23 Elazığ’da da tıpkı Elazığspor da olduğu gibi tehlike çanları çalmaya erken başladı. Her iki temsilcimize de önümüzde ki hafta oynayacakları maçlarda başarılar diliyorum. Silkelenip kendimize gelelim…

 

O SENE BU SENE Mİ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin