SELÇUK ARSLAN

YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK OLSUN!

2023/2024 sezonunu başlamasıyla bende yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Yeni sezon temsilcilerimize, taraftarlarımıza ve tüm Elazığ sevdalılarına hayırlı olsun. Yıllardır beklenen o başarı bu sezon inşallah elde edilir ve Elazığspor eski şanlı günlerine geri döner.

Geçen sezonu beklentinin çok altında hayal kırıklığıyla tamamlayan Elazığspor yeni sezon öncesi mevcut teknik direktör Alaettin Tutaş’la yollarını ayırarak en son Karşıyaka’yı çalıştırmış tecrübeli teknik adam Selahaddin Dinçel’le 1 yıllık sözleşme imzaladı. Hocanın gelmesiyle geçen sene takımı adeta kangren eden isimlerle yollar ayrılmaya başlandı. Zaten Zeki gibi hem yaşlı hem de verimsiz olan isimlerden kurtulmak zorunluluk haline gelmişti. Mesut Saray hariç takıma yük olan oyuncular gönderildi. Mesut’un neden gönderilmediğini anlamadım desem de yalan olacak sizde bizde çok iyi biliyoruz takım da ne için tutulduğunu. İnşallah bu tür takımın menfaatine olmayan kararlar sezon sonu hüsrana uğramamıza neden olmaz. Birçok genç ve tecrübeli oyuncu transfer edilerek takım neredeyse baştan sona değişti. Karşıyaka’dan Metin Peker, Iğdır FK’dan Burak Yamaç, Muş 1984’ten Mehmet Eksik, 1954 Kelkit’ten Berşan Yavuzay, Ankara Demirspor’dan Burhan Arman,  Çankaya’dan Mikail Koçak, Ankaraspor’dan Bahattin Köse, Kocaelispor’dan Beykan Şimşek ve gelecek vadeden genç oyuncular transfer edilerek takım iskeleti oluşturulmuş oldu. Özellikle forvete alınan 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu Bahattin Köse’nin geçen sezon 15 gol atması Elazığspor’un gol yollarında yaşadığı sorunu çözebilecek önemli bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Geçen sezon ki birçok yazımda bu yöneticilerle başarılı olamayacağımızı yazmıştım. Bu düşüncemde bir değişiklik yok. Sorunlara çözüm getirebilecek yeteneğe sahip değiller. Geçen sezon başı üst üste puanlar alarak başlamıştık. Daha sonra takım içi sorunlar, kadro dışı kalan futbolcular, ligin en çok gol atan forvetini elinde tutamamak, ikinci yarıya üç dört maç forvetsiz çıkmak ve buna benzer birçok problemi çözemeyerek takımı kaosun ortasında bıraktılar. Sorunlara karşısında bu kadar aciz kalan kişilerin bu koltukları meşgul etmelerinin iki sebebi var birincisi rahatlıkları ikincisi ise taraftar. Başarısızlığa ve beceriksizliğe bu kadar göz yuman bir taraftar grubu daha yok. Düştüğümüz yerden kalkmak istiyorsak önce taraftarın kendine gelmesi tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Umarım bu düşüncelerimde ben yanılırım ve takımımız üst üste maçları kazanarak üst lige çıkar.

Eylül ayının 9’u cumartesi günü Amasyaspor deplasmanıyla 2023/2024 sezonu açtık. Yeni hocamız ve oyuncularımızla ilk maçımıza; kaleci Hakan, Hasan Ekici, Mesut Saray ve Yağızcan hariç tam yedi yeni oyuncuyla çıktık. Geçen seneyi bizim iki puan ve bir basamak üzerimizde tamamlayan Amasyaspor’dan deplasmanda bir puan almak ilk maç için kötü bir başlangıç sayılmaz. Oyun üstünlüğünü bazı bölümlerde ele alsak da devamlılık sağlayamadık. Karşılıklı ataklardan da gol sesi çıkmayınca maç başladığı gibi 0-0 bitti. Yeni kurulan bir takımız. Uyum problemini aşmamız için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı en kısa süreye indirip, galibiyetler alarak oyun ritmimizi tutturmamız gerekiyor.

Haftaya evimizde Pazarspor’la karşılaşacağız. Taraftarımızın önünde güzel bir futbolla ilk üç puanımızı alıp önümüze umutla bakmak istiyoruz. Yeni stadyumumuzda taraftarımızla yolun sonu şampiyonluk olsun. İNŞALLAH!!!

 

YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK OLSUN!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin