FIRAT POLAT

DEPREM SEÇİM VE RAMAZAN

Ülke olarak birçok olayı yaşıyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezi depremlerin ardından 11 ili etkileyen depremin olumsuzluğunu giderecek çalışmalar devam ediyor. 11 ilde meydana gelen depremin enkazı o kadar fazla oldu ki depremin üzerinden yaklaşık 45 gün geçmesine karşılık halen enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı afetler bu yıl Mart ayında bir yenisi ilave oldu. Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde etkili olan ve 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel yeni acıları beraberinde getirdi. Birini bitirmeden yenisini yaşadığımız afet olaylarının önüne geçilmesini sağlayacak adımların gerek merkezi gerek yerel yönetimlerce atılması gerekiyor.

Deprem konusunda hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, depreme dayanıklı kentler oluşturulması gerektiğini hem de bağıra bağıra dile getiriyor. Ülkemizin deprem gerçeği karşımızda dururken bu konuda tüm kesimlerin gerekli girişimleri yapmaları ve Naci Hocanın işaret ettiği değişimin yaşanmasına gerekli zemini hazırlamaları gerekir. Elazığ olarak öyle bir noktada yer alıyoruz ki, DAF ve KAF’da meydana gelebilecek her türlü depremi yaşayan bir kent oluyoruz. Şimdi önümüzde Palu- Karlıova fay hattında ki bir deprem beklentisinden bahsediliyor. İlimiz 24 Ocak 2020 ve 27 Aralık 2020 depremlerinin ardından ilimizde yapılan hasar tespiti ve ardından yaptırılan deprem konutları nedeniyle yapı stokunu yenilemiş durumda. Ancak halen bu çalışmanın yapılmasını gerektiren bir yapı stoku söz konusu. En kısa sürede bu çalışma ile ilimiz yapı olarak depreme dayanıklı bir kent olur ancak alt yapı konusunun da ivedilikle ele alınması gerektiğini belirtmek isterim.

2023 Genel Seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi de aynı tarihte yapılacak. Siyasi partiler bir anda seçim telaşına girdiler. Aday adayı başvuruları tamamlanmak üzere. Siyasette yer almak isteyen yeni yüzleri de bu süreç içinde görmüş olduk. Siyasi Partiler aday belirlenmesinin ardından propaganda çalışmalarına başlayacaklar. Bu süreç içinde beklentim partilerin birbirini kırmadan rencide etmeden ve ortamın gerilmesine neden olabilecek adımları atmadan sandığa kadar gidilmesi.

NEDEN?

Bugünden itibaren 11 ayın sultanı Ramazan ayını idrak edeceğiz. Seçim çalışmalarının önemli bir bölümü Ramazan ayının içinde yapılacak. Ramazan ayında Millet olarak biraz daha agresif oluyoruz. Ramazan ayının Hoşgörü, paylaşma ve bereket ayı olduğunu göz önünde bulundurarak bu ayın manevi iklimine uygun hareket edelim.

Mübarek Ramazan ayının tüm okurlarımıza ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor yapacağınız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum.

DEPREM SEÇİM VE RAMAZAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin